Få ditt företags hemsida att växa

Har du nyligen startat ditt eget företag? I så fall är hemsidan en av de allra viktigaste delarna för att nå ut till potentiella kunder. Människor som googlar efter din typ av tjänst måste få upp din hemsida tidigt i sökresultaten för att du ska märkas. Den måste även vara lättillgänglig så människor som hör om ditt företag kan gå in och kolla din hemsida efter att ni har talats vid. Mycket står och faller med en hemsida som ger ett oseriöst intryck. Därför är det viktigt att du lägger ner tid på att göra hemsidan så bra som möjligt.

Ta hjälp av en webbyrå

Som kvinna kanske du inte har så jättemycket erfarenhet av att bygga hemsidor och vad du behöver tänka på innan denna lanseras. Dock finns det flera som kan hjälpa dig med detta. Är du baserad i huvudstaden kan du anlita en professionell webbyrå i Stockholm som hjälper dig utveckla och marknadsföra din hemsida. De gör detta varje dag och lär känna dig som kund för att hemsidan ska avspegla dig på bästa sätt. De kan dessutom hjälpa dig med allt från Google Analytics till SEO. Allt detta är viktigt för att du ska få så många klick som möjligt. När du väl har fått kunderna till din hemsida gäller det även att de stannar kvar och läser mer om de produkter eller tjänster som du erbjuder.

Vikten av bra content

Textinnehållet är något av det allra viktigaste på din hemsida. Det ska vara grammatiskt korrekt, SEO-anpassat och förmedla ditt budskap på ett klart och tydligt sätt. Om det är för mycket text att ta sig igenom kommer kunden förmodligen att tröttna och inte läsa klart allt som står. Du måste även anpassa tonen så det tilltalar din målgrupp. Känner de till ditt fackspråk eller bör det anpassas på ett annat sätt? Det är något som du själv bör känna till innan du sätter igång med hemsidan.

Är du en duktig skribent kan du förstås skriva dina texter på egen hand. Dock bör du vara medveten om att det är ett tidskrävande jobb som tar mycket energi. Därför kan det vara en god idé att kontakta en firma som sysslar med content och be dem skriva åt dig. Det beror förstås också på vilken budget du har att röra dig med. Har du en begränsad budget sparar du pengar på att göra vissa delar av jobbet själv.

Få dina kunder att stanna på din hemsida

När väl hemsidan är uppe och kunderna börjar klicka sig in här gäller det även att de stannar kvar så länge som möjligt. Hur ska du fånga deras intresse på bästa sätt? För det första bör du ha en tydlig struktur så all information är enkel att hitta. För det andra bör du snabbt göra tydligt vad du står för och varför de ska välja dig som företag. Titta på hur dina konkurrenter har gjort men kopiera inte något. Det är viktigt att du står för ditt eget personliga varumärke.