5# marknadsföringstips till entreprenören

Så du behöver nya knep för att verkligen få fart på ditt företag? Här kommer 5 marknadsföringstips till entreprenören.

1# Profilprodukter

Profilprodukter är din bästa vän, särskilt om du har en fysisk affär. Idag kan du trycka upp allt från pennor och paraplyer till chokladaskar och surfplattefodral. För att lyckas med marknadsföringen ska du satsa på produkter som dina kunder komma att använda i vardagen. Alla använder pennor och muggar, det är en orsak till att de blivit sådana klassiker. Sommartid är en keps väldigt bra, då många av oss tänker att vi ska köpa en keps för att skydda huvudet, men glömmer det. Ett finare företag med dyrare varor eller tjänster bör satsa på kvalitet, medan en ”massbutik” som säljer lite av varje kan ge bort billiga saker.

2# Nyhetsbrev

Har du inte ett nyhetsbrev? Då måste du börja med det. Eftersom det är gratis att mejla finns det företagare som verkligen ser till att mejla mycket, med resultatet att kunderna avsäger sig nyhetsbrevet. Skicka inte for ofta och ha alltid med ett supererbjudande.

3# Ha ett jippo

Ha ett jippo, en jubileumsdag med tårta och lokala musiker. Det drar garanterat folk.

4# Blogg

Har du ingen blogg? Skapa en blogg där du skriver smarta och informativa texter som dina kunder har nytta av.

5# Gratis är gott

Om ditt företag är i en större stad som Stockholm eller Göteborg kan det vara svårt att nå ut. Ett tips är då att ge bort något gratis. Alla älskar gratissaker. Lova första 200 kunderna en särskild lördagsförmiddag en gratis eyeliner eller ögonskugga. Lägg gåvan i en tygkasse med företagets logga. Då kommer de att marknadsföra dig per automatik.