Topp 3 inspirerande kvinnliga entreprenörer

I dagens moderna samhälle finns det gott om kvinnliga entreprenörer inom en rad olika branscher som mode, skönhet och teknik. Om du själv är en företagsam kvinna som brinner för entreprenörskap kommer följande lista inspirera dig. När det kommer till affärslivet är det få saker som slår erfarenheten som ambitiösa entreprenörer samlar på sig. Många företag inser värdet av erfarenhet inom entreprenörskap och hyr därför in en vid akuta behov eller för att expandera företaget. Denna person är ofta överkvalificerad och brukar därför få ta på sig den viktiga rollen som interim verkställande direktör. Inte minst inser företag nyttan av att hyra in en före detta kvinnlig entreprenör eftersom de tillför nya färska perspektiv. Här presenteras tre framgångsrika kvinnliga entreprenörer som lyckats nå toppen, vilka är:

 

 

    • Arianna Huffington.

 

  • Sophia Amoruso.
  • Tory Burch.

Läs vidare!

3 kvinnliga entreprenörer du inte får missa

1. Arianna Huffington. Arianna är 70 år med en förmögenhet på 100 miljoner dollar och driver företaget Thrive Global. Hon är en medgrundare till den framgångsrika nyhetssajten HuffPost, tidigare känd som Huffington Post. Efter att ha deltagit i att skapa denna nyhetssajt siktade hon på att skriva en serie böcker, däribland The Sleep Revolution (2016) där hon utforskar den senaste forskningen om vad som händer medan vi sover. Vidare driver hon en sex veckors kurs som hjälper människor att förbättra sitt allmänna välbefinnande.

2. Sophia Amoruso. Sophia på bara 36 år har trots tidigare bakslag utvecklat den omåttligt populära webbplatsen Girlboss. Girlboss är dedikerad till att hjälpa kvinnor med frågor som karriär, skönhet och välbefinnande. På sin höjd hade hon en nettoförmögenhet på 280 miljoner dollar.

3. Tory Burch. Med en bred erfarenhet från flera kända modehus i världen bestämde sig Tory för att bygga sitt eget modemärke. Hennes idéer om att blanda unika och trendiga mönster blev snabbt en stor framgång. Senare grundade hon en stiftelse för bröstcancerforskning där hon upplyser kvinnor om sjukdomen.