Så lyckas du som entrepenör

Den här sidan är för dig som är intresserad av företagande, entreprenörskap och är kvinna. Många kan säkert känna igen sig i att det här med att lyckas som kvinnlig entreprenör inte är det lättaste. Därför har vi i det här inlägget valt att ge dig tips på några saker som kan vara bra att tänka på för att du som kvinnlig entreprenör ska lyckas.

Stick ut

 

För att lyckas som entreprenör behöver du vara unik och sticka ut. För att folk ska bli intresserad av det du har att erbjuda behöver du erbjuda något som andra inte gör. Detta är något du bör lägga en stor vikt vid när du tar fram din affärsplan. När du sedan gör din marknadsföring kan du använda dig av det och på så sätt sticka ut. Ett annat sätt som gör att du verkligen sticker ut är om du använder dig av sms utskick i din marknadsföring. Dessa utskick kan gå till dina kunder och till potentiella kunder och samarbetspartners där du beskriver en nyhet eller dina tjänster.

Knyt kontakter

Att använda sig av det kontaktnät man redan har är särskilt viktigt i början av karriären. Men det är också viktigt att fortsätta knyta kontakter som kan vara värdefulla kunder eller samarbetspartners även senare i karriären. När du träffar nya människor ska du inte vara rädd för att ställa frågor och berätta om dig och din verksamhet. Försök att se alla människor som potentiella kontakter och visa framfötterna. Det senaste året har det varit svårt att knyta nya kontakter eftersom event har varit inställda på grund av pandemin. Men du ska inte underskatta internet. Internet med dess sociala nätverk är numera det vanligaste sättet att knyta nya kontakter på. Ett bra exempel på ett socialt nätverk för entreprenörer är Linkedin.

Utbildning

En förutsättning för att du ska lyckas med det du gör är att du har goda kunskaper kring det. Kunskaper går att få genom att gå en kurs eller en utbildning inom det ämne du är intresserad av att arbeta med. Men du kan även utbilda dig själv genom att läsa eller lyssna på böcker. Om du är intresserad av att ta ditt entreprenörskap till nästa nivå finns det många böcker att läsa och du kan även skaffa fler kunskaper genom att se eller lyssna på intervjuer från de entreprenörer du beundrar. Det finns även en hel del podcasts som fokuserar på entreprenörskap.