Starta ditt företag

 

Idag är det många tjejer som startar eget företag. Om du drömmer om mer frihet, kanske kunna jobba hemifrån och få besluta mer över ditt liv, så kan du som tjej starta eget företag. Det finns en mängd olika slags företag som du kan satsa på.

Starta företag

Innan du startar ett företag är det klokt om du verkligen tänker igenom din företagsidé, så att du verkligen lyckas. Ett tips är att börja arbeta med ditt företag 20-30 minuter varje dag. Skapa en särskild fil i datorn och ha särskilda kollegieblock som du arbetar och skissar olika idéer i. Genom att arbeta med din företag 20-30 minuter varje vardag, så kommer du steg för steg ta dig framåt för att kunna uppnå din dröm. Under denna process kan du också skaffa f-skattesedel från Skatteverket, så att du kan börja erbjuda dina tjänster eller sälja dina produkter. Det är många kvinnor som lyckats starta heltidsföretag hemifrån genom att börja i liten skala och låta företaget växa.

Små steg framåt

Låt oss säga att du är mycket skicklig på att skapa fantastiska bakelser och skulle vilja ha ett eget kafé. Att säga upp dig från jobbet och hyra en lokal för ditt kafé kostar mycket pengar och det tar tid att bygga upp ett företag och få kunder. Då kan du istället börja i liten skala. Skapa en blogg och en YouTubekanal där du skriver om att baka, ger tips och har recept. Du kan göra filmer om hur man skapar fantastiska marsipantårtor med mönster och olika figurer – ge bort kunskapen. Bli ett namn. Efter ett tag kan du skriva en e-receptbok. Kanske erbjuda en kurs i att baka. Vid det här laget har du börjat få inkomst på din bakkunskap, samtidigt som du ändå har ett jobb. Efter ett tag kan du gå ner i arbetstid för att kunna satsa på ditt ”bakföretag” en dag i veckan. Sälj bakelser, kakor och bröd på marknader och vid lokala jippon. Nu kan du också börja erbjuda catering. Det kan också vara klokt att gå till banken och berätta om dina planer. Hur ser banken på dina chanser att lyckas? Hur mycket pengar behöver du? Bli inte nedslagen om du inte omgående får ett lån, utan fortsätt att arbeta framåt. Lär dig om livsmedelsregler och lagar kring anställning, att driva företag och annat som du kan behöva kunna. När du sedan ser en bra lokal som är till salu kan du köpa den. Då har du redan en liten inkomst på ditt företag, du har redan kunder och har byggt upp ett varumärke. Du bör också göra en marknadsanalys, budget och arbeta långsiktigt med marknadsföringen. Men genom att bygga upp företaget långsamt har du större chanser att lyckas.