Kreativa kvinnor och entreprenörer

En entreprenör beskrivs ofta som en person som är påhittig och initiativrik. En kreativ person som gillar att experimentera och kanske få till något nyskapande inom ett visst område. Ordet entreprenör används också ofta om personer som helt enkelt startar eget företag inom någon bransch, oavsett vilken.

 

Bloggare eller YouTubestjärna

 

Det finns en hel del personer som dragit igång en lönsam verksamhet med hjälp av sociala medier. Det är lätt att blogga och lätt att göra filmer för YouTube, något svårare att få de stora massorna att hitta dit så du får många som läser, klickar och gillar det du gör. Ett bra sätt att komma igång är att använda ett smart webbformulär där du kan ta reda på vad det är folk egentligen vill ha. När du vet det så kan du antagligen också skissa upp vad du ska satsa på utifrån ditt eget specialområde.

 

Uthållighet och engagemang

Visst händer det att någon blir berömd nästan över en natt, men för de flesta tar det lite längre tid. Allt börjar med en idé men uthållighet och engagemang behövs också. Börja gärna med att förbereda ett antal avsnitt av din podd, ladda med många blogginlägg eller YouTubeklipp så du har i reserv de där dagarna när det faktiskt inte går att skapa något nytt av olika skäl. Det är enkelt att datummärka inlägg så de publiceras precis det datum du vill. Det kan vara klokt att planera så du ständigt ligger lite före i schemat helt enkelt, även om du ibland sänder dagsaktuella saker. Se också till att du interagerar med dina besökare, svarar på frågor och tackar för deras kommentarer. Det är ett bra sätt att växa. Ett annat sätt är att hålla koll på närliggande bloggar eller poddar och skapa nätverk där ni kan byta, tipsa och länka till varandra. Det gynnar alla.