Hemmakontoret – för- och nackdelar

Håller du på att bygga upp ditt nya företag? Eller drömmer du om att en dag vara en framgångsrik entreprenör? Då måste du ställa dig frågan vart ditt kontor ska vara. Det finns både för- och nackdelar med ett hemmakontor.

Hemmakontorets fördelar

Det är många som längtar efter att få gå upp på morgonen och börja jobba – utan att behöva lämna hemmet. Att bara få gå in på kontoret och sätta igång. En skön känsla. Det finns många fördelar med hemmakontoret: du kan ha ditt företag även på en mindre ort som Strömsund eller Hestra. Du kan åka till stugan redan på torsdagen och sedan arbeta lite på fredag, utan att det gör någon skillnad. Du behöver inte pendla, vilket du både sparar klimatavtryck och pengar på. Du kan vila en timme på eftermiddagen utan att någon ser det.

Hemmakontorets nackdelar

Det finns också nackdelar med ett hemmakontor. Först och främst behöver vi andra människor för att må bra. I början kan det kännas härligt, men efter ett tag kan det kännas jobbigt att bara vara hemma. Det kan också vara svårt att göra skillnad på jobb och fritid.